Girona vol tancar l’aixeta a Barcelona

Més de 60 municipis s'oposen al Pla de Sequera adduint que el Ter "no dóna més de si"
Madrenas
Madrenas

El Pla de Sequera que està cuinant l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) s’ha trobat amb la ferma oposició d’una llarga llista d’entitats i administracions de les comarques gironines, entre les quals l’Ajuntament de la capital de l’Onyar i els 61 consistoris del Consorci del Ter.

Es mostren contraris a les intencions d’abastir amb l’aigua del Ter conques com la del Llobregat, que proveeix l’àrea metropolitana de Barcelona. Assenyalen que el Ter “no dóna més de si” i que el pla de la Generalitat amenaça la sostenibilitat d’aquest riu.

Ponç Feliu, gerent del Consorci del Ter, indica que un 70% de l’aigua del Ter -de mitjana- va a parar a l’àrea de Barcelona i assenyala com a principal problema que el pla de l’ACA només té en compte les conques del Ter i del Llobregat en la seva configuració.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, demana al Govern de la Generalitat que cerqui alternatives perquè Barcelona no hagi d’emportar-se tanta aigua de la conca del Ter.

Entre les al·legacions contra el pla presentades pels potencials damnificats, publica el Diari de Girona, també hi ha les de la Junta Central d’Usuaris d’Aigua del Baix Ter, que retreu al Govern que no planteja solucions al “permanent estadi d’alerta i restricció” que viuen i apunta que l’actual model català de gestió de l’aigua està esgotat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides