La Guàrdia Civil confirma el finançament il·legal del PP valencià

Francisco Camps era l'encarregat d'organitzar les caixes B del partit i servia d'enllaç amb la caixa B de Bárcenas
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dijous, el jutjat número 18 de València ha aixecat el secret de sumari sobre la peça separada del ‘cas Imelsa’, que investiga el suposat finançament il·legal del PP valencià, en relació al ‘cas Taula’. Els informes que ha presentat la Unitat Operativa Central (UCO) de la Guàrdia Civil exposen l’existència de múltiples caixes B interconnectades. Concretament, els investigadors apunten que n’hi havia tres a València -a l’Ajuntament, a la Diputació i a la Generalitat- i dos més a Castelló i Alacant.

Aquestes caixes B rebien fons d’empreses adjudicatàries de la Diputació de València, presidida per Alfonso Rus, així com de la Generalitat Valenciana, que dirigia Francisco Camps. La UCO de la Guàrdia Civil ha assenyalat a Camps com un dels organitzadors d’aquestes caixes, que servia d’enllaç amb la caixa b del partit nacional, que portava l’extresorer del PP, Luis Bárcenas. Tot i això, aquestes caixes “transversals” no només eren gestionades per Rus i Bárcenas. L’exgerent del PP a València, Juan José Medina, i l’exvicepresident i actual diputat del PP al Congrés, Gerardo Camps, també van gestionar aquests diners negres.

Tanmateix, l’exconseller d’Educació, i actual membre de la Mesa de les Corts valencianes, Alejandro Font de Mora, també ha aparegut en aquesta investigació. L’aixecament del secret de sumari també ha revelat que l’actual president del PP a la província de València, Vicente Betoret, coneixia la presumpta trama de comissions, que tant la Fiscalia com la UCO porten investigant des de l’any 2014. De fet, segons aquesta informació, Batoret hauria participat en reunions de la presumpta organització criminal el PP valencià, que dirigia Alfonso Rus.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari