EuroMarxes s’oposa a la visita del Vaticà a Andorra

El moviment en defensa dels drets socials denuncia que el govern andorrà no respecta els drets humans
Euromarxes2015 a Andorra

Avui 7 de setembre, i demà dijous, dia 8, l’arquebisbe secretari del Vaticà, Paul R. Gallagher, que fa les funcions de ministre d’exteriors del Papa de Roma, visita Andorra, el país dels Pirineus que té com a copríncep el bisbe d’Urgell, avui, Joan Enric Vives.

EuroMarxes, moviment de protesta europeu que agrupa diferents moviments socials, organitzacions polítiques i sindicals, ha enviat una carta al Papa Francesc en la que critica la visita de Gallagher en considerar que la Santa Seu no pot fer costat al govern andorrà, i a les polítiques que fa, en les que “no es respecten els drets humans”.

La plataforma europea dels drets socials considera que Andorra “no mostra gens de respecte pels drets dels treballadors”, que “la política d’immigració és summament restrictiva”, recordant que “el dret de vot està restringit només als andorrans, fins i tot, en les votacions locals”, i finalment denuncia que “la independència de la justícia està seriosament qüestionada i la mendicitat, prohibida”.

Amb aquests arguments, EuroMarxes diu que el Papa Francesc s’hauria de plantejar la continuïtat del Bisbe d’Urgell com a copríncep andorrà. En aquest sentit, la plataforma europea pels drets humans, havia fet arribar fa un any una carta, en els mateixos termes, al copríncep d’Andorra i bisbe de la Seu d’Urgell, i a hores d’ara lamenten que un any després no han rebut cap resposta. Euromarxes rebutja la política fiscal europea, el Tractat de Comerç entre la Unió Europea i els Estats Units, i l’admissió de l’existència dels paradisos fiscals.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari