Rajoy va participar en l’operació per forçar al BPA a delatar Pujol

Jorge Moragas i Jaime García-Legaz van anar a Andorra per aconseguir extractes del compte de l'expresident de la Generalitat
Título de la imagen
Título de la imagen

El president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, va enviar al seu cap de Gabinet, Jorge Moragas, i al secretari d’Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, a Andorra per aconseguir extractes del compte de l’expresident català Jordi Pujol i Soley. Segons informa el diari Público, durant l’estiu de 2014, Rajoy va enviar a Moragas i García-Legaz per establir negociacions polítiques amb els responsables de la Banca Privada d’Andorra (BPA), els germans Ramon i Higini Cierco.

Tot indica que l’objectiu era el d’obtenir informació sobre el compte de Jordi Pujol en aquesta entitat, i lliurar-lo al Ministeri de l’Interior, encara que amb aquest procediment es violés la legislació andorrana. Només 20 dies abans que l’expresident de la Generalitat declarés davant del jutge Ruz a l’Audiència Nacional, es van donar per finalitzades les negociacions entre els germans Cierco i els polítics, i Mariano Rajoy va fer la primera visita d’un cap de Govern espanyol al Principat d’Andorra.

Segons Público, Jorge Moragas, mà dreta de Mariano Rajoy, va ser el primer a reunir-se amb els Cierco. L’any 2011, abans d’entrar al Govern, Moragas va estar involucrat en l’obtenció d’informacions sobre els Pujol. De fet, l’any anterior, Moragas va demanar a l’exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria Álvarez, que s’assegués amb la llavors secretària general del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i li expliqués tot el que havia viscut al costat del primogènit de l’expresident. Moragas també va participar activament en la denominada ‘Operació Catalunya‘.

També el secretari d’Estat de Comerç i secretari general de la Fundació FAES, Jaime García-Legaz, va reunir-se amb Antoni Martí, membre del govern andorrà, per aconseguir un compromís de col·laboració en el lliurament de les dades bancàries dels comptes dels Pujol a la BPA. A canvi, García-Legaz va entregar un missatge als amos del BPA on assegurava que intentaria retardar el màxim possible la inspecció al SEPBLANC (Servei de Prevenció i Blanqueig de Capitals), que depèn del Banc d’Espanya i, per tant, del Ministeri d’Economia que encapçala Luis de Guindos.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari