L’hospital de Mataró està al “límit”

Els professionals denuncien l'obsolescència de les infraestructures, que pot posar en risc la seguretat dels pacients
Hospital de Mataró
Hospital de Mataró

Els sanitaris de l’hospital de Mataró estan al límit. Els treballadors han denunciat una sobrecàrrega laboral “insostenible“, a causa de l’alta ocupació, el col·lapse d’urgències amb impossibilitat de drenatge a planta, les baixes i altes de personal no cobertes i les infraestructures obsoletes.

En una missiva enviada a la gerència del centre sanitari, que pertany al Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), els professionals sanitaris lamenten que “tenim una ocupació en hospitalització que supera el 95%, amb la sobrecàrrega de treball que això significa perquè no es cobreixen baixes ni vacances i, si es cobreixen, són per menys hores“.

Pel que fa a les urgències, un treballador ha explicat que han atès a un total de 340 pacients, “el mateix nombre de visites que té l’hospital de Badalona, Can Ruti, però amb la diferència que ells tenen tres vegades més personal i espai per atendre-les“.

L’Hospital de Mataró dóna cobertura a 265.000 persones. Per tal de solucionar aquest col·lapse, es pretén tirar endavant amb un Pla de reequilibri imposat pel CSdM. Aquest pla, ja ha rebut les primeres crítiques per part del sindicat CATAC, que assegura que “no prenen cap mesura per millorar aquestes mancances que tenim. Estalvien a força de sobrecarregar el personal“. Un exemple que exposa el sindicat, és el fet que “les infermeres d’urgències arriben a tenir dotze pacients assignats quan els estudis afirmen que una infermera d’urgències ha de ser responsable de quatre pacients“.

Finalment, per a acabar-ho d’adobar, els empleats acusen l’obsolescència de les infraestructures. Els professionals han assegurat que “l’utillatge està obsolet, com les taules de quiròfan, els llits o cadires, i també aparells de diagnòstic com les endoscòpies“. Per aquest motiu, han traslladat a la direcció del centre sanitari “la responsabilitat de la seguretat dels treballadors i els pacients”. Tot i això, la gerència ha negat que la seguretat dels pacients estigués en joc i ha titllat de “greu irresponsabilitat” el sol fet d’insinuar-ho. Una portaveu del centre ha assenyalat que l’hospital no preveu prendre cap mesura directa per solucionar les denúncies que exposen els treballadors.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari