El TC suspèn les conclusions sobre el procés constituent

L'alt tribunal obre tràmits per endegar altres mesures, com la via penal o les multes
Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit l’incident d’execució de sentència presentat pel Govern espanyol i ha suspès cautelarment la resolució del Parlament de Catalunya sobre les conclusions de la comissio d’estudi del procés constituent, que obrien la via unilateral cap a la independència.

Així mateix, l’alt tribunal ha decidit, després d’una hora i mitja de debat, demanar a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i als altres membres de la Mesa i al secretari general de la Cambra que informin, dins d’un termini de 20 dies, sobre el compliment per part de tots ells de la resolució del TC del passat 19 de juliol.

Es tracta del pas previ a l’adopció d’altres mesures, entre les quals poden decidir-se la imposició de multes. En aquest sentit, el Govern espanyol havia demanat l’obertura de la via penal contra Forcadell per desobediència, per considerar que encapçala una institució que està vulnerant “de manera flagrant l’Estat de dret i l’ordre constitucional”.

El TC no es pronunciarà sobre el fons de la qüestió fins al mes de setembre. Fins aleshores, la resolució adoptada per la majoria independentista del Parlament de Catalunya esdevé inefectiva.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari