La Fiscalia investiga si Oriol Puig va prevaricar

La CUP denuncia l'atorgament de quatre contractes sense justificar, un dels quals a Pere Pujol Ferrusola
Título de la imagenOriol Puig Godes, director del Servei Meteorològic de la Generalitat
Título de la imagenOriol Puig Godes, director del Servei Meteorològic de la Generalitat

La Fiscalia ha endegat una investigació per aclarir si Oriol Puig, director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i germà de l’exconseller Felip Puig, va cometre prevaricació i frau adjudicant contractes a empreses properes a la família Pujol Ferrusola i a Convergència.

Les indagacions s’inicien arran d’una denúncia de la CUP, segons la qual es van realitzar pagaments a quatre empreses per estudis jurídics i ambientals sense justificació. La denúncia cupaire assenyala que Oriol Puig, malgrat saber que el projecte de construcció d’un centre meteorològic al Turó de l’Home, del qual penjaven aquests contractes, no podria progressar per les restriccions urbanístiques derivades del fet que la ubicació es troba en una zona protegida del Montseny, va promoure tràmits per, suposadament, “beneficiar empreses afins”. La CUP sosté que es van adjudicar els contractes de manera arbitrària i il·legal.

Una de les quatre empreses referides -que es van endur part dels 248.000 euros aprovats amb relació a aquest projecte- és Entorn SA, una consultora controlada per Carles Sumarroca i Pere Pujol Ferrusola, fill de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol. Una altra beneficiada és Ubbu Arquitectura, relacionada amb Marc Paré, qui coincideix amb Oriol Puig en el consell d’administració d’una altra empresa.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari