Boicot al pregoner de la Mercè

Javier Pérez Andújar havia comparat els independentistes amb el règim dels aiatol·làs
Javier Pérez Andújar
Javier Pérez Andújar

La tria que ha fet l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, del pregoner les festes de la Mercè d’aquest any, no ha agradat gens als sectors independentistes de la ciutat. Colau ha escollit el periodista i escriptor, Javier Pérez Andújar, com a pregoner de la Mercè 2016.

Pérez Andújar, col·laborador d’El Pais, va escriure l’any passat un article coral, en el qual sortia en defensa de la candidata d’ICV-EUiA a Girona, Marina Pibernat, que havia piulat insults contra CiU, i els sectors independentistes, durant la campanya electoral de les municipals del 2015.

En l’article, titulat ‘Marina y la catalanofobia’, el que serà pregoner de la Mercè, afirmava que “en acusar a Marina Pibernat de catalanofòbia es reprodueix una situació que recorda les creades per l’aiatol·là Jomeini, que va encunyar el terme “islamofòbia” per blindar els excessos del seu règim integrista”.

A l’article de Pérez Andújar també es podia llegir que l’assetjament independentista contra Pibernat, que la va fer saltar les llistes electorals, fa que “Catalunya viu en un clima democràtic que no és normal i que provoca casos greus d’intolerància procedents de tots els sectors”.

Ara, la xarxa va plena de piulades en què demanen que Pérez Andújar no sigui el pregoner de la Mercè, i que si ho acaba sent, se li faci boicot.

Per la seva banda, l’alcaldessa Colau ha defensat la figura del periodista Javier Pérez Andújar, recordant que és Premi Ciutat de Barcelona dels mitjans de comunicació 2014, i que “representa molts dels valors que volem reflectir a les festes”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.