Lidera Antifrau qui deixava passar el cas Palau

Masià, successora provisional de De Alfonso, també fou esquitxada pel cas de les ITV
maite masia video
maite masia video

La destitució de Daniel de Alfonso deixa al capdavant de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Maite Masià, el retorn de la qual a aquesta institució, el 2014, com a directora adjunta, va aixecar polseguera perquè apareixia al sumari del cas de les ITV i perquè va redactar un informe sobre el cas Palau, en el marc de la comissió d’investigació parlamentaria, on es negava l’existència d’indicis de finançament il·legal per part de Convergència.

El relleu a la cúpula de l’OAC és una jugada rodona des de la perspectiva de l’interès polític de Convergència, partit del qual Masià ha sigut alt càrrec dels Governs d’Artur Mas. La necessitat d’un ampli suport parlamentari per escollir un nou director, dos terços de la cambra, pot ajornar el relleu definitiu, prorrogant la direcció en funcions de l’adjunta de De Alfonso.

Masià va tornar a Antifrau, precisament a petició de De Alfonso, procedent de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), organisme que penja del Departament d’Empresa on havia exercit de directora. Només el PSC i CiU van donar suport al seu nomenament com a adjunta, mentre que ERC, avui governant i formant el principal grup parlamentari amb els convergents, s’hi va oposar.

Masià va mantenir converses sobre una subvenció de l’ICAEN amb el soci i amic d’Oriol Pujol Sergi Alsina -acusat, com el fill de l’expresident Jordi Pujol i exsecretari general de CDC, en el cas de les ITV-, que foren recollides pel sumari judicial. Masià, a qui s’assenyala com a amiga d’Alsina, mai fou imputada pel cas de les ITV però quedà retratada de seguida, quant al cas Palau, quan les seus de Convergència foren designades com a garantia de pagament pel jutge instructor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides