El Banco Popular abraça la política

L'entitat, que ha fet una ampliació de capital d'urgència, segueix prestant diners als partits pel 26-J
gasol popular
gasol popular

Embarcat en un procés d’ampliació de capital en un context de davallada borsària, el Banco Popular és l’única entitat bancària que ofereix préstecs a les grans formacions polítiques en la campanya electoral del 26-J, publica El País.

Aquesta abraçada als partits que va a la contra de tota la resta del sector rega opcions polítiques tan diverses com ERC, PP, PSOE i Ciutadans. La candidatura Units Podem, en canvi, no ha visitat les oficines del Popular perquè els partits que la integren, Podem i Izquierda Unida, no volen demanar crèdits.

La mateixa informació es fa ressò dels motius que esgrimeix el Popular per concedir crèdit als partits: competitivitat i especialització des dels anys de la Transició. Però altres fonts del sector bancari indiquen que l’endeutament dels partits desaconsella l’atorgament de confiança i, consegüentment, dels préstecs.

El Popular s’ha exposat a l’alta morositat dels partits polítics en una situació interna compromesa, que està liderant el mateix equip directiu que ha conduït l’entitat fins ara. Com a valor en borsa, per exemple, aquest banc només és aconsellat per a inversors que acceptin el risc o per aquells que pensin a molt llarg termini.

Des del Popular, publica El País, consideren que el nivell de morositat dels partits és gairebé nul i consideren tradicional el fet d’oferir-los préstecs com els que ha facilitat per aquesta campanya electoral. Així mateix, argumenten que el fet d’atorgar préstecs a formacions tan diferents demostra “la pluralitat de l’entitat”.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari