Calafell es despujolitza

El ple municipal decideix suprimir tota referència sobre l'expresident de la Generalitat
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Totes les referències sobre l’expresident Jordi Pujol seran eliminades dels espais públics, físics o virtuals, de Calafell. El ple de l’Ajuntament d’aquesta localitat del Baix Penedès ha aprovat per unanimitat aquesta decisió arran d’una moció presentada pel PSC, partit que governa amb el PP i UAM.

L’acord comporta la substitució de plaques commemoratives on consta el nom de l’expresident per altres on no se’n faci cap referència, així com l’esmena del llibre d’honor del Consistori, on l’exMolt Honorable va deixar la seva signatura. També s’esborraran totes les referències a Jordi Pujol contingudes en webs i comptes de xarxes socials del municipi i se li retiraran tot els honors que el ple li hagués atorgat.

Així mateix, l’Ajuntament instarà l’emblemàtica entitat Bot Salvavides a retirar la condició de padrina d’honor a Marta Ferrusola. L’esposa de l’expresident, imputada i investigada com ell a l’Audiència Nacional, va rebre el 1989 aquesta distinció, que fou renovada el 2014.

A banda de l’aprovació d’aquesta moció, ha destacat una altra decisió simbòlica del ple: la revocació del títol d’alcalde “honorífic i perpetu” atorgat el 1964 al dictador Francisco Franco. Tot el ple n’ha votat a favor, excepte un regidor del PP, que s’ha abstingut.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari