El ple de Calafell decideix sobre Pujol

Debatrà si n'esborra tota referència i en retira honors i distincions
Jordi Pujol i Marta Ferrusola
Jordi Pujol i Marta Ferrusola

El ple de l’Ajuntament de Calafell debat aquest dilluns una moció presentada pel PSC, el partit que té l’alcaldia i governa la localitat amb el PP i UAM, sobre la petjada dels Pujol Ferrusola en aquesta localitat.

En concret, es planteja la retirada de totes les plaques commemoratives penjades a equipaments municipals on consti el nom de l’expresident Jordi Pujol, així com retirar-li els honors i distincions aprovades per aquest consistori i esmenar el missatge i la signatura que l’expresident va deixar al llibre d’honor.

La proposta de rebuig s’estén a la condició de padrina d’honor del Bot Salvavides concedida a Marta Ferrusola el 1989 -quan l’embarcació que és símbol de Calafell fou recuperada- i renovada el 2014.

El PP té previst votar a favor de la moció i CiU s’ho pensa.. El portaveu convergent Joan Olivella ha manifestat que no volen “defensar” el que és “indefensable”, però ha recordat que sobre els Pujol Ferrusola hi ha una investigació i no una sentència.

La moció, en qualsevol cas, condemna en termes morals l’expresident, sobre el qual recorda que va confessar haver defraudat Hisenda durant més de tres dècades, inclosos els els seus 23 anys al capdavant del Govern de la Generalitat.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari