La CGT denuncia opacitat informativa en relació a l’enterovirus

De moment, el virus ha afectat a 48 menors, 21 dels quals han estat traslladats a l'hospital
Título de la imagen
Título de la imagen

El sindicat CGT, ha denunciat el que ha qualificat “d’opacitat informativa” per part de les autoritats sanitàries en relació amb el virus EV-D68, conegut com a enterovirus, una infecció que ja ha afectat 48 nens i nenes a Catalunya.

Un total de 21 menors de sis anys, han hagut de ser traslladats als hospitals més pròxims, i dos d’ells estan ingressats a la Unitat de Cures Intensives (UCI). A més, el departament de Salut “considera possible” que una menor de Tarragona hagi mort per aquesta mateixa causa, tot i que les autòpsies realitzades fins ara encara no són concloents. El virus també ha provocat tetraplegia a una nena de tres anys després d’haver patit una encefalitis que ha afectat greument la seva medul·la espinal.

El sotsdirector del Servei Català de Salut (CatSalut), Josep Maria Argimon, ha indicat que “la prioritat ha estat sempre la resposta assistencial”, ja que “no hi ha un tractament farmacològic” contra la infecció. El departament ha recomanat als pares “fer vida completament normal” extremant les mesures sanitàries, com rentar-se bé les mans. “Els nens han d’anar a l’escola, de colònies, no s’ha de caure en l’alarma”, ha dit finalment Argimon.

Per aquest motiu, i atès a la gravetat de la situació, la CGT ha exigit a les autoritats sanitàries de Catalunya que informin degudament a la ciutadania així com als treballadors, molts dels quals no tenen coneixement ni dels protocols a aplicar per tal d’evitar el contagi i transmissió de l’esmentat enterovirus, segons el sindicat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.