Quantes demandes es presentaran per l’escàndol d’Eden Springs?

Título de la imagen
Título de la imagen

El procés iniciat pels advocats del Col·lectiu Ronda, per demandar i agrupar els afectats pel brot de gastroenteritis causat per Aigua d’Andorra-Font d’Arinsal, a Catalunya, ha tancat amb 564 demandes particulars i desenes més d’empreses.

Un cop reunides totes les dades dels afectats, es farà una quantificació de l’import global que es reclamarà a l’empresa multinacional Eden Springs, titular de l’empresa explotadora de l’aigua contaminada.

La compensació que va proposar el Col·lectiu Ronda, que preveu adreçar-se a finals de setmana a la multinacional, es basa en una indemnització de 150 euros per dia impeditiu, tot i que hi ha la possibilitat d’augmentar aquest import en uns deu o onze casos, que són d’especial gravetat, ja que van requerir intervenció mèdica i a més van derivar en una infecció més greu.

La plataforma considera que la proposta d’indemnització s’ajusta a la que es podria arribar a concedir en seu judicial, tenint en compte que la llei catalana empara que qualsevol consumidor pugui reclamar per un producte defectuós. Com que la majoria d’afectats han acabat reclamant per uns quatre dies de malaltia, molt probablement la demanda acabarà superant els 350.000 euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides