Els Miarnau i els Rodés, entre els ‘catalans de Mossack Fonseca’

Noms del cas Petromiralles també apareixen als papers de Panamà vinculats amb societats 'offshore'
miarnau mas
miarnau mas

Dels papers de Panamà han sorgit durant les darreres hores nous cognoms il·lustres d’empresaris catalans, més enllà dels d’Eugenio Mora (expresident de Burberry) i Josep Lluís Núñez. Segons publica El Confidencial, les societats offshore creades pel despatx d’advocats Mossack Fonseca van fer servei a membres de les famílies Miarnau i Rodés, a implicats en el cas Petromiralles i a Jordi Robinat.

Els Miarnau
Jordi Miarnau Banús consta com a beneficiari de Taradale Developments, societat de les Illes Verges. Fou liquidada el 2006, una dècada després que deixés la presidència de Comsa, que es va unir amb Emte (dels Sumarroca) per formar Comsa Emte, freqüent concessionària de la Generalitat de Catalunya presidida actualment pel fill de Jordi Miarnau Banús, Jordi Miarnau Montserrat.

Els Rodés
Els hereus de Leopoldo Rodés apareixen entre la documentació de Mossack Fonseca per una inversió a LeShop, una empresa de venda per Internet de l’Argentina. Els Rodés, publica la mateixa informació, han explicat que va ser una inversió efectuada mitjançant LSARH Holding LTD, constituïda a les Illes Verges, però que no es va efectuar cap administració del patrimoni familiar emprant aquesta societat. Aquesta és, si fa no fa, la mateixa resposta dels Puig pel que fa a Flamagas i la seva inversió en papereria: per crear una firma importadora a Hong Kong van constituir Sky Bue Finance Limited, també a les Illes Verges, però neguen, en declaracions a El Confidencial, haver efectuat cap altra operació que no fos comercial.

Cas Petromiralles
Hi consten Jordi Miarnau Montserrat, del bufet Orfisa, que controlava World International Business Corporation; i Antonio Rodríguez Estepa, amb World Impex Trading Corporation, totes dues domiciliades a les Seychelles però amb ramificacions societàries a altres indrets, com Belize. Segons El Confidencial, sota el comandament d’aquestes societats hi havia fins a sis instrumentals, una xarxa creada el 2013.

Jordi Robinat
Així mateix, el nom d’aquest promotor immobiliari figura als papers de Panamà pels seus poders a Bromela LTD, liquidada el 2007.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides