1.280 milions a Panamà i Belize, sota la lupa del cas Pujol

Diversos testimonis incrementen l'estimació dels fons 'offshore' de la família de l'expresident
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

La família Pujol Ferrusola va moure fons mitjançant societats offshore de Panamà i Belize que testimonis d’homes de negocis propers al clan de l’expresident de la Generalitat recopilats per la UDEF xifren en 1.280 milions d’euros, revela El Confidencial.

Segons aquesta informació, amb l’ajuda del despatx Alemán, Cordero, Galindo & Lee (Alcogal), els Pujol haurien allotjat 680 milions a Panamà i 600 milions més a Belize emprant les mateixes societats pantalla amb què, suposadament, van amagar els diners moguts des de la Banca Privada d’Andorra (BPA).

El Confidencial, basant-se en fonts de la investigació del cas Pujol, apunta que aquest tresor procedeix del cobrament de comissions il·legals a canvi de concessions i favors de la Generalitat durant tres dècades. També explica que els investigadors donen crèdit a aquests testimonis de l’entorn dels Pujol i estan treballant per contrastar les seves informacions. 

El paper de la BPA en l’ocultació de fons, per exemple, ja s’hauria comprovat. L’entitat andorrana, relata el mateix diari digital, consta en documentació del cas com a propietària al 100% de Global Services Advisory Limited, societat de Belize amb domicili a la seu que Alemán, Cordero, Galindo & Lee té en aquest país centreamericà.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides