CDC es divorcia dels ‘indepes’ d’Unió pel 26-J

Demòcrates de Catalunya no volia Homs ni les sigles convergents i la seva llista conjunta ha estat rebutjada
Título de la imagen
Título de la imagen

En ple procés de refundació i trencant amb la seva tradició de presentar-se a les cites electorals amb candidatures compartides, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) concorrerà amb el seu propi nom a les eleccions generals del 26 de juny, després d’haver rebutjat la proposta de llista única presentada per Demòcrates de Catalunya, l’escissió independentista d’Unió Democràtica.

Segons ha explicat la portaveu convergent Marta Pascal adduint el parer de la militància, “hem d’anar a Madrid sense renunciar a les nostres sigles”. Ha afegit, això sí, que deixen la porta oberta “a qui s’hi vulgui sumar” perquè “la unitat és valor” i “no sobra ningú”.

Demòcrates havia rebutjat la presència de Francesc Homs com a número 1 de la llista i també volia que CDC renunciés a les seves sigles. Un 82% dels seus militants i simpatitzants apostava per crear una llista amb CDC, Moviment d’Esquerres (MES), Reagrupament i Solidaritat Catalana per la Independència (SI).

Convergència, els militants de la qual han de decidir si volen reformular l’estructura actual del partit o si prefereixen crear-ne una nova, comptarà, però, molt probablement amb Reagrupament al seu costat en aquesta contesa electoral. El partit que va fundar l’exERC Joan Carretero, de fet, presentarà el seu propi candidat per liderar la futura CDC.

Homs, en qualsevol cas, haurà de disputar unes primàries per repetir com a cap de llista convergent al Congrés dels Diputats. La seva rival serà Sílvia Requena, responsable d’igualtat i drets civils de CDC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides