Els mossos del cas Benítez esquiven la presó

Pacten amb les acusacions i es declaren culpables d'homicidi per imprudència
benitez mort mossos
benitez mort mossos

Els sis agents dels Mossos d’Esquadra acusats de la mort de l’empresari del gaixample Juan Andrés Benítez han assolit un acord de darrera hora amb les acusacions i la Fiscalia. S’han declarat culpables d’homicidi per imprudència, assumint el pagament d’una indemnització de 150.000 euros i una pena de presó inferior als dos anys, de manera que no hauran d’ingressar en un centre penitenciari.

Així mateix, aquests agents, com a resultat d’aquest acord, no patrullaran més a Ciutat Vella, on Benítez, de 50 anys, va morir l’octubre del 2013 quan els mossos el retenien. També hauran de participar en cursos formatius contra la violència.

L’acord de conformitat està pendent de la validació per part del jutge i és el resultat d’una negociació de darrera hora enllestida després que fos denegada l’expulsió de l’acusació particular, que exerceix l’Associació Catalana de Drets Humans (ACDH), que s’havia oposat a pactar fins ara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides