Acusen els Pujol de sucar amb els sous dels funcionaris

Un banquer descriu les "propines" que repartia la Generalitat mitjançant l'entitat Natwest Mark
jordi Pujol acn
jordi Pujol acn

Els sous dels funcionaris de la Generalitat van ser una via d’enriquiment del clan Pujol durant els anys 80 i 90, ha revelat el testimoni d’un antic directiu del banc Natwest Mark, l’entitat que gestionava nòmines de treballadors d’empreses públiques, publica El País.

Segons ha declarat davant la Policia, en el marc de la investigació del cas Pujol que mena a l’Audiència Nacional el magistrat José de la Mata, Natwest Mark lliurava a la Generalitat en efectiu un percentatge dels rendiments procedents de les nòmines, uns pagaments que aquest testimoni assegura que es destinaven a pagar “propines” a alts càrrecs de la Generalitat pujolista i també a la família de l’aleshores president.

A més, destaca la mateixa informació, aquest testimoni ha assegurat que “molts” dels diners que durant els 23 anys de Jordi Pujol al capdavant de la Generalitat va acumular la seva família procedeixen “entre d’altres ingressos, del que recaptaven a través de la banca”. Així mateix, ha detallat que amb els beneficis que obtenia el banc amb diversos productes es pagava “al voltant d’un 3%” a organismes públics, imports que es lliuraven en efectiu.

Pel que fa al destí dels diners en efectiu, el testimoni revelat per El País explica que el va conèixer gràcies a una treballadora de l’Institut Català del Sòl (Incasòl). Segons el banquer, “es pagaven bufandes” (propines a alts càrrecs ideologicament afins) i també s’enviaven en maletes al carrer de Ganduxer de Barcelona, on Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l’expresident, i Jord¡ Puig Godes, germà de l’exconseller Felip Puig, tenien el seu despatx.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides