Els festins de Trias

El servei de menjador de l'Ajuntament reservat a l'alcalde i el seu equip es va gastar en set mesos quasi 20.000 euros.
trias
trias

Un dels secrets més ben guardats de l’Ajuntament de Barcelona és el servei de menjador amb cuina pròpia que hi ha a la vuitena planta de l’edifici de la plaça Sant Miquel a disposició exclusiva de l’alcalde i del seu equip de govern, i a càrrec dels comptes públics. Pocs barcelonins tenen constància de la seva existència com tampoc és gaire conegut entre els mateixos treballadors municipals perquè és un servei semiclandestí que forma part del paquet de privilegis que ha acompanyat tradicionalment el càrrec de batlle de Barcelona amb l’excusa de les seves maratonianes jornades de treball.

Tanmateix, tot i el silenci amb què el departament de premsa del consistori ha respost a les reiterades peticions d’aquesta periodista d’obtenir informació sobre el personal que hi treballa, des de quan existeix i si l’alcaldessa, Ada Colau, i el seu equip utilitzen aquest servei exclusiu de menjador habitualment, EL TRIANGLE ha tingut accés a una documentació que revela que només entre els mesos de gener a juliol del 2014 la despesa va fregar els 20.000 euros. Prenent aquesta xifra com a referència i multiplicant-la pels quatre anys de mandat de Xavier Trias, la despesa total se situaria en uns 160.000 euros.

Si ja és escandalós que Trias dinés gratis tot i cobrar un sou anual de 143.000 euros i encapçalar el rànquing d’alcaldes més ben pagats de l’Estat espanyol, encara ho és més el contingut de l’exquisida cistella de la compra pagada amb els diners dels barcelonins en un context de crisi econòmica i de retallades de serveis públics. Segons la documentació que consta al Compte General de l’Ajuntament de Barcelona i que recull les factures i tiquets de les compres efectuades per aquest servei de cuina- menjador, Trias i el seu equip no van estar-se de res començant pel marisc i el peix fresc. Gambes, llagostins, llobarros, cues de rap, cloïsses, musclos de roca, calamars, lluç de palangre, sípies, filets de vedella, cabrit, xai, hamburgueses, botifarres, embotits ibèrics i pernil de gla són algunes de les delicatessen del sibarític govern de CiU.

Una dieta equilibrada
Segons la documentació que ara es pot consultar en la Direcció de Serveis de Comptabilitat gràcies a la nova política de transparència i bones pràctiques del govern de Colau, la despesa d’aquest servei va anar incrementant-se amb el pas dels mesos i crida especialment l’atenció els 9,4 quilos de llagostins que el govern municipal es va cruspir el 2 de juliol. Durant el gener el consistori es va gastar 1.309,40 euros entre begudes (1.044,01 euros) i productes de supermercat com galetes, formatge i iogurts (265,39 euros).

La resta de mesos, la despesa no va baixar dels 3.000 euros sent març el mes que va superar amb escreix els 4.000 euros. Es nota que l’equip de govern convergent seguia una dieta equilibrada per l’elevat consum de fruites i verdures que feia mensualment, tot i que també sovintegen les despeses menys saludables en pastisseria i coca-coles.

Les factures consultades també constaten que durant el 2014 Trias es va gastar més de 6.000 euros en àpats en restaurants. Els preus oscil·len en funció del nombre de comensals i van des dels 34 euros per dos menús fins els 861,30 per unes jornades de l’equip de govern celebrades el 12 de setembre que van incloure 18 esmorzars i 19 dinars. Cal destacar que en alguns casos els àpats de treball no baixaven dels 60 euros per cap i anaven acompanyats de copes de cava, i que el 2 de febrer algú es va menjar a la salut dels contribuents un chuletón d’un quilo de pes que va costar 80 euros. Pel que fa al bar d’alcaldia, des del gener fins al setembre del 2014 la despesa total va arribar als 5.386,19 euros.

Destaca l’ampli ventall de cafès i les caixes de vins i caves de marca com les 48 ampolles de Torres Atrium, les 12 ampolles de Viña Sol i les caixes de vi i cava Sumarroca i Codorniu.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides