Martí s’enfronta a Chacón per liderar la llista del PSC

L'exsenador es presentarà a les primàries dels socialistes catalans, però no descarta compartir cartell amb Chacón
Título de la imagen
Título de la imagen

L’exsenador del PSC, Carles Martí, ha anunciat que es presentarà a les eleccions primàries del PSC amb la voluntat d’encapçalar la llista dels socialistes catalans de cara a les futures eleccions generals, que es podrien celebrar el pròxim 26 de juny. Martí diu que ja ha comunicat la seva decisió tant a Carme Chacón, anterior cap de llista a les generals del PSC, com al primer secretari de la formació, Miquel Iceta. El PSC preveu fer les eleccions primàries, per escollir cap de cartell per a les pròximes eleccions generals, el cap de setmana del 14 i 15 de maig, però només hi podran votar els militants, i no els simpatitzants, ja que, segons la direcció del partit, no hi ha prou temps per organitzar unes primàries obertes a tothom.

El PSC va perdre 6 diputats a les passades eleccions generals, va passar de 14 a 8, en una llista encapçalada per qui va ser ministra de Defensa en el govern de Zapatero, Carme Chacón. Carles Martí diu que el passat 20-D va confiar en les possibilitats d’una candidatura encapçalada per Chacón, però com amb els resultats que va obtenir, ara té clar que ell pot encapçalar una candidatura millor. Martí, però, ha afirmat que la seva candidatura a les primàries del PSC, no impedeix que Chacón pogués està també en la mateixa llista de les pròximes eleccions generals.

Però el ‘ball de bastons’ dels socialistes no es limita al camp català. La presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, vol ser la nova secretaria general del PSOE. Segons publica El Confidencial Digital, Díaz té previst fer l’assalt a la seu del PSOE un cop passades les eleccions generals, i davant del que es preveu una caiguda en picat dels resultats dels socialistes. La presidenta andalusa, no només preveu substituir Pedro Sánchez al capdavant del partit, sinó que també preveu les substitucions d’uns quants dirigents territorials socialistes que han estat afins a l’actual líder del PSOE, Pedro Sánchez.

Díaz tindria previst la celebració de congressos autonòmics dels socialistes al mes de novembre, i tindria previst fer ‘desaparèixer’ de l’escena política, entre altres ‘barons’, a la líder del PSOE de Madrid, Sara Hernández, o al primer secretari del PSC, Miquel Iceta. La idea de Susana Díaz implica demanar que després de les pròximes eleccions generals es faci govern amb la formació més votada, que no passaria pel PSOE amb què Pedro Sánchez quedaria fora de la carrera cap a La Moncloa; després demanaria la convocatòria del congrés nacional del PSOE, que ja s’hauria d’haver fet. Susana Día té coll avall que serà, si o si, la nova secretaria general del PSOE, i ha afirmat que té molts suports per a aconseguir-ho.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari