Tornen les vagues parcials a TV3

Aturades en hora punta al metro de Barcelona
tv3 no empresonis el meu company
tv3 no empresonis el meu company

Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio efectuen aquest dimarts dues aturades parcials, una convocada de 14 a 15.30 hores -la franja de l’informatiu del migdia- i l’altra de 20 a 21 h -quan comença el partit de la Lliga de Campions-.

Aquesta protesta, com la convocada per Sant Jordi, té com a objectiu aconseguir que el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) retiri la demanda contra un treballador al qual acusa de la filtració de les dades de l’ERO a la ‘Corpo’ i pel qual demana set anys de presó.

El comitè d’empresa de TV3 assenyala que la demanda contra aquest treballador els retorna “al pitjor conflicte laboral de la història de la Corporació” i “allarga el patiment d’una família”. També retreu la direcció de la CCMA els anys de retallades salarials, els acomiadaments, l’ERO, la fi d’un conveni basat en la negociació col·lectiva i la bel·ligerància contra els empleats.

Vaga al metro de Barcelona
Els treballadors del metro de Barcelona també fan vaga, reduint fins al 50% el servei en hora punta -de 8 a 10h del matí i de 17.45 a 20h- i fins al 30% el servei en hores vall -de 20 a 21h-. Aquest mateix percentatge es mantindrà aquest dimecres de 9 a 15h i entre les 22 iles 24h.

A primera hora del matí, les aturades no havien causat incidents i s’han complert els serveis mínims. TMB, això sí, ha recomanat utilitzar mitjans de transport alternatius i ha avançat que els serveis mínims no podran sostenir la demanda d’ús del metro.

Les aturades s’han organitzat coincidint amb la celebració del Saló Alimentaria a la capital catalana. El comitè d’empresa de TMB vol que l’Ajuntament intervingui per resoldre un conflicte laboral al qual, asseguren, els ha abocat la manca de disposició de la direcció del metro a negociar. La direcció de TMB, per la seva part, assegura que s’ha esforçat per satisfer els sindicats, dintre de les seves limitacions, i que es manté oberta a dialogar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides