Quins interessos comuns comparteixen Corinna i Jordi Pujol Jr.?

Título de la imagen
Título de la imagen

Panamà fa estranys companys de viatge. Dos personatges aparentment als antípodes, Jordi Pujol Ferrusola i Corinna Zu-Sayn Wittgenstein –l’examant del rei Juan Carlos I-, tenen una característica en comú: han confiat en el despatx d’advocats panameny Alemán, Cordero, Galindo & Lee (Alcogal) per amagar els seus diners en els paradisos fiscals del Carib.

En concret, Jordi Pujol Jr. va utilitzar els serveis d’Alcogal per obrir quatre comptes –un d’ells a nom de la seva mare, Marta Ferrusola- a la societat Kopeland Foundation, domiciliada a Panamà i participada per una altra societat pantalla de Belize, Global Advisory Services. Per la seva banda, l’examant del rei Juan Carlos I també va acudir a Alcogal perquè li gestionessin la societat Apollonia International Ltd., que té domiciliada al paradís fiscal de les illes Verges Britàniques.

Apollonia International Ltd. és l’instrument jurídic que va activar Corinna Zu-Sayn Wittgenstein per posar en marxa, l’any 2000, l’empresa Sir Hans Sloane Chocolate and Champagne House, dedicada a la producció de xocolata de luxe. Aquesta empresa, radicada a Londres, va tancar portes l’any 2006 i nombrosos empresaris espanyols, tots ells amics del rei Juan Carlos I, van perdre les inversions que hi havien fet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides