Cinca admet que va pujar lingots d’or a Andorra

Crèdit Andorrà retira l'excedència al ministre de Finances del Principat, que apareix als papers de Panamà
cinca
cinca

El ministre de Finances d’Andorra, Jordi Cinca, ha admès que va transportar lingots d’or des de Barcelona cap al país dels Pirineus quan dirigia el grup Orfund, una importació que, segons ha afegit, va ser “puntual” i es va efectuar com marca la llei. També ha dit que “en un projecte que començava i sense recursos sobrers” els que en formen part fan “el que cal” perquè tiri endavant, segons les declaracions recollides pel diari digital Altaveu.

Cinca preveu comparèixer davant el Consell General (el Parlament andorrà) el pròxim 28 d’abril per respondre sobre la seva aparició als papers de Panamà, per la qual el Partit Socialdemòcrata vol que plegui. Segons el titular de Finances, hi ha un “joc polític” sobre la seva condició d’apoderat de Mariette Fundings, la societat instrumental creada pel despatx Mossack Fonseca vinculada a l’activitat d’Orfund amb l’or.

Sense excedència
D’altra banda, el banc Crèdit Andorrà, del qual Cinca era director de Banca Comercial, ha decidit retirar-li l’excedència de què gaudia mentre exercia com a ministre. Segons revela Crónica Global, ja l’ha indemnitzat i algunes fonts properes a l’entitat sostenen que l’escàndol dels papers de Panamà ha influït en aquesta decisió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides