La consulta de la C-32, invalidada per la baixa participació

Els alcaldes de Blanes i Lloret defensen que el projecte ha de tirar endavant
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest diumenge passat, 17 d’abril, es va celebrar la consulta sobre la prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar. Degut a la de la baixa participació ciutadana, els alcaldes de les dues viles marineres han invalidat el resultat de la consulta, de manera que, segons han dit, no exigiran al Govern que aturi el polèmic projecte de perllongament de l’autopista.

La consulta no era vinculant i amb un 93% d’abstenció no podem fer cap exigència al Govern sobre la C-32“, ha afirmat l’alcalde socialista de Blanes, Miquel Lupiáñez, un cop s’han fet públiques les dades de participació en la consulta. Ha afegit que l’obra “és necessària” per millorar les connexions entre els pobles de l’entorn i que “no té sentit que l’Ajuntament es posicioni per lluitar-hi en contra“.

D’altra banda, l’alcalde convergent de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, també ha remarcat que els resultats no són contundents. Segons ell, “si hi hagués hagut una participació aclaparadora hauríem reconsiderat la nostra posició, però les xifres són les que són” de manera que “no hi ha d’haver cap impediment perquè el projecte avanci“. Finalment els grups municipals que formen l’equip de govern han precisat en un comunicat que “no existeix una demanda social representativa contrària a la C-32”, sinó al contrari, “és àmpliament desitjada per la ciutadania”.

Joan Mora, un dels portaveus de la Plataforma Aturem la C-32, organitzadora de la consulta, ha criticat que si el procés “s’hagués fet com s’hauria d’haver fet” la participació hauria estat “més alta“. “Volíem saber què pensava la gent i ara que ho sabem, lluitarem per aconseguir-ho”, ha afegit Mora.

En la consulta del passat 17 d’abril, un 76,31% dels votants van respondre “no” a la pregunta sobre el perllongament de la C-32. Les dades aportades pels ajuntaments respecte a la participació ciutadana són remarcables: a Blanes van votar 2.391 persones de les 32.825 que podien fer-ho, és a dir, un 7,28% del total; a Lloret la participació encara va ser més baixa, ja que van votar 1.087 persones d’un total de 31.960, concretament el 3,79% de la població.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari