Per què Pere Macias ha fitxat per Ada Colau?

Título de la imagen
Título de la imagen

L’exconseller de Política Territorial i Obres Públiques i exdiputat de CiU Pere Macias ha donat la campanada tancant un acord amb l’alcaldessa Ada Colau perquè s’ocupi de tirar endavant el projecte de connexió dels tramvies de Barcelona. Aquest fitxatge ha provocat el desconcert i les ires de Xavier Trias, el líder municipal de CDC, que ha fet bandera de l’oposició a la continuïtat del tramvia, que va convertir en el seu trampolí per guanyar les eleccions de l’any 2011.

Segons expliquen fonts pròximes a Pere Macias, en els últims temps s’ha distanciat totalment de l’estratègia independentista de Convergència –que no comparteix en absolut- i s’ha convertit en un simple militant de base del partit. Deslligat dels compromisos polítics que l’unien a CDC, en no compartir la seva deriva secessionista, ha negociat amb l’alcaldessa Ada Colau que es farà càrrec de coordinar la implementació del nou tramvia que ha d’unir les línies del Baix Llobregat (que acaba a la plaça Francesc Macià) i del Besòs(que acaba a la plaça de les Glòries).

Pere Macias coneix bé el tema. En la seva etapa com a conseller de Política Territorial i Obres Públiques va defensar el projecte que promovien els alcaldes socialistes del Baix Llobregat i del Barcelonès. Com a expert en transports i mobilitat, és un ferm partidari del tramvia com a mitjà de transport més idoni per les grans ciutats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides