Protestes obreres a Mataró i Sant Cugat

La venda de la fàbrica de Procter & Gamble i el tancament de Delphi amenacen 800 llocs de treball
Título de la imagen
Título de la imagen

La conflictivitat laboral no para a Catalunya. Avui s’ha fet dues manifestacions, segons informa CC.OO.: una convocada pel comitè d’empresa de Procter & Gamble, en defensa dels llocs de treball i de les condicions laborals davant la venda de la fàbrica de Mataró al grup inversor PHI Industrial Acquisition; i l’altra, pel comitè d’empresa de Delphi Diesel Systems, que defensa la continuïtat de l’activitat industrial i dels llocs de treball de la fàbrica de Sant Cugat del Vallès un cop es consumi l’anunciat tancament de la planta.

D’una banda, els 300 treballadors i treballadores de l’empresa Procter & Gamble, que produeix marques de gran consum com Ariel, Don Limpio, Fairy, Ambipur.., s’han concentrat a les portes de la fàbrica des d’on han sortit en manifestació fins a la plaça de Santa Anna, on han llegit un manifest. Després, una representació del comitè d’empresa s’ha reunit amb l’alcalde de Mataró, David Bote, per demanar el suport del consistori als treballadors i treballadores.

El comitè denuncia el lent avanç de la mesa de diàleg oberta amb la direcció de Procter & Gamble per aclarir els dubtes i exigir garanties jurídiques en tot aquest procés de venda, en el qual reclamen que no hi haurà pèrdua d’ocupació i que es mantindran les condicions laborals i drets socials actuals dels empleats. La fàbrica de Mataró funciona des de fa 45 anys i ara veu amenaçat el seu futur.

D’altra banda, els treballadors de Delphi Diesel Systems s’han concentrat a les portes del polígon, des d’on han anat en manifestació fins a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Un cop allà, han estat rebuts per representants del consistori, a qui han fet entrega d’un manifest i han demanat el suport de l’administració local.

L’empresa Delphi Diesel Systems ha anunciat el pròxim tancament de la planta. Els 500 treballadors i treballadores afectats exigeixen l’ampliació del període de consultes fins que no s’hagi acordat un pla de reindustrialització que garanteixi tant l’activitat industrial com els llocs de treball.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari