Les ambulàncies de la Garrotxa arriben tard

La CUP denuncia que el nou sistema d'ambulàncies ofereix un servei deficient
Título de la imagen
Título de la imagen

Anna Descals, regidora de la CUP a l’ajuntament d’Olot, ha denunciat que les ambulàncies tarden 25 minuts a arribar a les urgències de la Garrotxa. La regidora ha afirmat que cada hospital disposava d’una ambulància dotada d’un metge, infermera i un tècnic, i que ara a l’hospital de Campdevànol o a Sant Joan de les Abadesses no disposen de tots aquests recursos.

Descals ha afirmat que aquest fet suposa que quan Campdevànol requereix l’atenció d’un equip complet pel trasllat urgent entre hospitals és l’hospital d’Olot el que el fa. Ha posat d’exemple que “si a Olot -un dia- hi ha un accident greu i l’ambulància fa un servei a Campdevànol, la persona accidentada haurà d’esperar que vingui l’ambulància quan acabi el servei o bé haurà d’esperar el vehicle ràpid de Sant Joan de les Abadesses”.

CONCURSOS MANIPULATS
La CUP també ha denunciat, davant la Fiscalia, el concurs d’adjudicació del servei d’ambulàncies que va fer la Generalitat. Aquesta és l’adjudicació més important que va fer el segon govern d’Artur Mas, amb un import de 2.200 milions d’euros durant una dècada. La formació anticapitalista denuncia suposades adjudicacions de caràcter il·lícit, així com mala praxi, malversació o corrupció en determinats contractes.

L’empresa Investindustrial va fer una donació de 3 milions d’euros a l’Hospital Sant Joan de Déu –finançat amb fons públics i proveïdor del CatSalut– poc abans de rebre l’adjudicació del servei d’ambulàncies. La CUP es mostra “convençuda” de que “pot existir una certa causalitat entre l’acte de donació i l’acte de l’adjudicació“. Ha demanat a la Fiscalia una “profusa investigació“, ja que “no hi ha cap dubte que els donants dels 3 milions d’euros al Servei Català de la Salut via Hospital de Sant Joan de Déu i els receptors de l’adjudicació multimilionària, per part del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a la primavera del 2015 són la família Bonomi, mitjançant el fons d’inversió Investindustrial”. Aquest fet podria ser constitutiu de diversos delictes contra l’administració pública.

D’altra banda, El País ha informat que l’empresa Ivemo Ambulàncies Egara va donar un total de 30.000 euros a la fundació convergent Catdem, l’any 2009, poc abans de rebre l’adjudicació del servei d’ambulàncies a diverses zones de Catalunya. Segons s’apunta, aquesta empresa hauria mentit per tal de ‘rascar’ punts a favor, i guanyar part del concurs del servei d’ambulàncies. Segons un informe presentat per la UGT, el pla tècnic pel qual l’empresa va avantatjar-se sobre les altres per així poder guanyar el concurs no s’ha complert, almenys en dues de les tres zones que controla la companyia. Per exemple, es denuncia que la col·locació de plaques solars prevista als vehicles sanitaris, “no s’ha vist en cap mitjà de transport”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides