Martí fa pinya amb Cinca

El cap de Govern andorrà sosté el seu ministre de Finances, que apareix als papers de Panamà
Toni Martí (DA), actual cap de govern, aspira a la reelecció
Toni Martí (DA), actual cap de govern, aspira a la reelecció

Toni Martí, el cap de Govern del Principat d’Andorra, i el partit que encapçala, Demòcrates per Andorra, han fet pinya amb el ministre de Finances, Jordi Cinca, davant la petició formal de dimissió expressada pel Partit Socialdemòcrata.

Cinca apareix als papers de Panamà, per la qual cosa els socialdemòcrates consideren que està perjudicant la imatge del país dels Pirineus en un moment crucial, quan es negocia amb la Unió Europea. Però Demòcrates per Andorra ha expressat per veu del seu secretari d’organització, Esteve Vidal, que demanar la dimissió de Cinca per aquest afer és “irresponsable”, tot argumentant que una decisió en aquest sentit “perjudicaria el país”. “No hi hauria res pitjor que la dimissió de Cinca”, ha precisat Vidal, afegint que l’activitat panamenya del ministre no és “delictiva ni poc ètica”, per la qual cosa addueix que “no mereix cap mena de càstig”.

Martí ha expressat el seu “suport incondicional” al seu ministre, remarcant que Cinca no dimitirà pels papers de Panamà. El cap de Govern ha lligat les veus que demanen la dimissió amb el cas de la Banca Privada d’Andorra (BPA) declarant que “no vull ni pensar que tot això es fa perquè el procés de BPA descarrili”. Així mateix, ha escomès “aquells que voldrien que no s’acabés culminant” la resolució de la BPA, entitat expropiada als germans Higini i Ramon Cierco arran de les acusacions de participació en el blanqueig de capitals procedents d’activitats criminals.

Els negocis de Cinca
El ministre Cinca ha admès, sense aportar gaires detalls, el fet d’haver figurat com a representant d’una societat amb presència a Panamà. En concret, va estar vinculat els anys 1999 i 2000 amb la instrumental Mariette Holdings, creada pel bufet Mossack Fonseca i dissolta el 2003. Cinca ha assegurat que aquesta societat no té relació amb el seu patrimoni personal ni cap motivació fiscal, i que es va crear per treballar més fàcilment a Amèrica Llatina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides