Colau amenaça les subministradores

L'alcaldessa de Barcelona vol sancionar a les empreses que tallin els serveis als pobres
Título de la imagen
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha amenaçat a les companyies subministradores de llum i gas amb dures sancions en el cas de què tallin el servei als veïns sense recursos. “El compliment de la llei no és voluntari, és obligatori i sobretot per als més grans, empreses que tenen grans beneficis i que fan negoci amb un servei que és un dret fonamental”, ha afirmat l’alcaldessa.

Colau ha recordat a les subministradores la Llei 24/2015 que prohibeix tallar la llum o l’aigua a les famílies amb ingressos inferiors a un 1,5 de l’Indicador de Renda de Suficiència (IRSC), equivalent a 8.000 euros anuals. En el cas de què s’incompleixi aquesta llei, es preveuen multes que van des dels 10.000 fins als 100.000 euros i fins i tot que les companyies no puguin treballar amb l’Administració. “L’única llei que compleixen Endesa i Gas Natural és la del mínim esforç”, ha denunciat Colau.

L’alcaldessa ha fet saber que des del novembre s’ha reunit amb les companyies subministradores per tal de signar convenis de col·laboració per als casos de llars en situació de vulnerabilitat. Gas Natural Fenosa ha negat que estigui tallant el subministre a persones amb pocs recursos i ha destacat que segueix complint el conveni amb l’Ajuntament de Barcelona del setembre del 2014, signat amb l’anterior equip de Govern.

Ada Colau també ha fet una crida al Departament d’Empresa de la Generalitat per desplegar un reglament que impedeixi a les subministradores tallar la llum sense conèixer la situació socioeconòmica dels seus clients. L’Ajuntament ha estimat que entre un 7% i un 10% de les llars pateix pobresa energètica o risc de talls del subministrament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides