Antifrau empaita el rastre d’Efial a Girona

Investiga si durant l'etapa de Carles Puigdemont va afavorir la consultora, que està sota la lupa de la Justícia, publica 'El País'
puigdemont
puigdemont

Oficialment, l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) no especifica perquè ha demanat a l’Ajuntament de Girona que li faciliti tots els expedients de contractes de servei corresponents al període 2011-2015, durant el qual el president Carles Puigdemont era l’alcalde. Ni es donen dades sobre l’origen de la denúncia ni sobre el motiu de la mateixa.

Però segons fonts d’Antifrau citades per El País, la investigació se centra en les adjudicacions atorgades a la consultora Efial, que es troba assenyalada per la seva relació amb altres Governs municipals menats per Convergència.

En el cas de Girona, exposa el mateix diari, Antifrau vol estudiar si el Consistori va afavorir Efial i altres empreses tot adjudicant-les serveis a dit. Les indagacions van començar fa sis mesos, quan un particular va alertar de suposades irregularitats en la contractació al Consistori gironí.

L’Ametlla de Mar, Ascó i Torredembarra són municipis particularment assenyalats pels seus vincles amb la consultora. El president d’Efial, Toni Martos, era al mateix temps gerent de l’empresa municipal d’urbanisme de l’Ametlla, La Cala Gestió. Aquest cas està en mans de la Justícia, com els de Torredembarra (suposades adjudicacions a dit) i d’Ascó (pels vincles entre Ascó Serveis i la consultora).

Les fonts citades per El País exposen, que la investigació de Girona no es dirigeix contra Puigdemont, sinó que mira d’aclarir com va actuar l’Ajuntament pel que fa a les contractacions denunciades.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari