Treballadors de l’ONU acusen Joan Clos d’insults i comentaris racistes

El secretari general de les Nacions Unides rep una carta de treballadors de l'organisme ONU Habitat en què s'assenyala l'exalcalde de Barcelona
Clos-ONU
Clos-ONU

El correu que ha rebut el màxim dirigent de l’ONU, Ban Ki-moon, està signat per Roland Adjovi, un conseller extern que diu parlar en nom de treballadors de l’ONU Habitat. Adjovi assegura que Joan Clos hauria dit frases com “a Kènia no hi ha gent seriosa que pugui pensar”, “la gent amb doctorats és inútil”, o “el què està fent l’Agència de Cooperació Japonesa és una porqueria”.

Segons publica Inner City Press, el secretari general de l’ONU va rebre el passat 20 de gener un correu en el qual s’explicava que Joan Clos, en el desenvolupament del càrrec de director executiu de l’organisme ONU Habitat, hauria fet els comentaris insultants i racistes en dues reunions amb el seu equip el mes de novembre passat.

Els treballadors que fan la denuncia demanen, per aquests fets, la suspensió de Joan Clos del càrrec de director executiu de l’ONU Habitat. L’escrit explica que Clos va parlar despectivament de l’organisme amb frases com “al personal se li paga massa per no fer res, la gent a Espanya veu l’ONU com un blanc bo buscant un negre pobre al qui ajudar”. El mateix correu diu que Clos hauria criticat l’Agència de Cooperació Japonesa, amb frases com “el què estan fent és una porqueria. Repeteixo, una absoluta porqueria”. Segons la denúncia d’aquest grup de treballadors, Clos també va parlar de Kènia i els seus problemes de trànsit dient que “està ple de gent poc seriosa que tampoc pot pensar”.

Fonts properes a l’exalcalde de Barcelona no neguen les acusacions, però diuen que les expressions es van fer en una reunió a porta tancada i que s’han tret de context. Aquestes mateixes fonts asseguren que el tema a sortit la llum pública amb “la intenció de fer mal”.

Joan Clos, que va ser alcalde de Barcelona, ministre i ambaixador a Turquia i l’Azerbaijan, dirigeix des de fa sis anys l’organisme de les Nacions Unides ONU Habitat, que té la seu a Kènia i s’ocupa d’urbanisme, assentaments humans i ciutats habitables.

Nacions Unides diu que s’ha obert una investigació sobre el tema que està seguint els canals establerts. Fonts properes a Joan Clos han afirmat que la denuncia contra el director de l’ONU Habitat s’ha saltat els canals oficials i que el fet d’haver-ho fet públic als mitjans de comunicació de Kènia, haver-ho enviat a 37 estats membres i haver-ho denunciat amb una carta al Secretari General de l’ONU només té la voluntat de perjudicar la imatge de Joan Clos com a director executiu de l’ens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides