Junqueras es desempallega de Rosell

L'exnúmero dos d'Infraestructures del Govern de Mas, imputat pel 3%, fou apartat de les seves funcions i reubicat en la mateixa empresa pública
rosell
rosell

Adduint “pèrdua de confiança”, el Govern català ha decidit definitivament fer fora Josep Antoni Rosell, exdirector general d’Infraestructures detingut i imputat en el cas del 3%, a qui s’havia reassignat a altres funcions dins la principal empresa licitadora de la Generalitat després que esclatés l’escàndol.

La presència d’aquest alt càrrec, per bé que se l’havia suspès i es dedicava darrerament a un projecte d’expansió internacional, era una patata calenta per al vicepresident i responsable de l’àrea econòmica del Govern, Oriol Junqueras, sota l’autoritat del qual es troba Infraestructures, l’antiga Gisa.

La situació de Rosell depenia, segons havia publicat El Mundo, de les conclusions d’una investigació interna sobre les suposades irregularitats que hauria comès. La Justícia, per la seva part, l’investiga com una presumpta figura clau en una trama de cobrament de comissions del 3% a canvi d’adjudicacions d’obra pública.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, havia declarat, quant a la reubicació, que “es va prendre la decisió que corresponia” i, pel que feia a la continuïtat de Rosell a Infraestructures, deia que ja no podia “administrar béns públics” ni adoptar decisions executives.

Finalment, Rosell, un càrrec heretat del Govern anterior que cobrava més que el mateix Artur Mas, ha estat destituït sense dret a indemnització per Junqueras, segons fonts citades per El Mundo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides