L’ONU veu il·legal la detenció d’Assange

El fundador de Wikileaks va dir que s'entregaria si la resolució no li era favorable
assange 2014
assange 2014

Nacions Unides es pronunciarà aquest divendres a favor de Julian Assange en el conflicte que manté amb el Regne Unit i Suècia, avança la BBC. L’ONU troba que la situació del fundador de Wikileaks, qui va demanar asil a l’ambaixada de l’Equador al Londres per evitar ser extradit a Suècia, equival a una detinció arbitària, informa la cadena pública del Regne Unit.

Assange, que ha residit durant més de tres anys a l’ambaixada equatoriana, havia anunciat les darreres hores que s’entregaria aquest divendres a la Policia britànica si l’ONU, que opera com a mediador, resolia en contra d’ell.

També havia exposat que en el cas d’obtenir una resolució favorable i de dictaminar-se que les autoritats havien actuat il·legalment esperava el punt final dels intents de detenir-lo, així com rebre de seguida el seu passaport.

Malgrat tot, una resolució de l’ONU en el sentit indicat per la BBC no és vinculant i Assange podria ser detingut si surt de l’ambaixada de l’Equador.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides