Teyco va camuflar suborns consumint a la fleca de l’alcalde de Torredembarra

Els investigadors del cas del 3% van trobar feixos de bitllets amagats a l'armari de Jordi Sumarroca
Masagué (CDC)
Masagué (CDC)

Dues filials de Teyco, grup constructor on Jordi Sumarroca exercia de conseller delegat, van pagar l’any 2011 303.280 euros a la fleca de Daniel Masagué, aleshores alcalde de Torredembarra, segons les factures revelades per El Español, que calcula que per aquest import es pot proveir de pa una vila de 4.000 habitants durant un any.

La Guàrdia Civil xifra en 1,4 milions d’euros els pagaments del grup Teyco, fonamentalment per conceptes com serveis de càtering i també com a préstecs, a Masagué, que, com Jordi Sumarroca, es troba imputat en aquest cas. Dels préstecs només consten documents en aquesta causa a partir de l’aportació efectuada pels advocats de Sumarroca. No se n’havien trobat a Teyco durant els escorcolls.

Pel que fa al forn de pa, la Guardia Civil no s’explica “la lògica comercial” d’aquesta compravenda, sobre la qual assenyala que calen “justificacions ulteriors”, per bé que l’exalcalde explica que la seva empresa també dóna serveis de càtering.

L’empresa de Masagué va obtenir de Teyco el 20% de tota la seva facturació del 2011, publica el mateix diari citant dades del Registre Mercantil.

L’armari de Jordi Sumarroca
D’altra banda, la Policia Judicial va trobar feixos amb 69 bitllets de 500 euros (34.500 euros en total) en una caixa forta amagada a l’armari de Jordi Sumarroca. Durant els escorcolls de l’operació Petrum, segons El Español, també es van trobar anotacions manuscrites que identificaven els suposats destinataris dels diners, així com un disc dur extern de 500 gigabytes de capacitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides