Tensió a la sanitat després de Boi Ruiz

Comín, que hereta VISC , el polvorí del Clínic i el llegat del Govern en funcions, té un 'lobbista' al capdavant del CatSalut
boi ruiz i toni comin
boi ruiz i toni comin

El nou conseller de Salut, Toni Comín, ha heretat del seu antecessor, Boi Ruiz, diversos focus d’alta tensió al Departament, relacionats particularment amb les privatitzacions, per les quals rep un ferri marcatge dels activistes defensors de la sanitat pública.

Incendi per VISC
Comín, sense bagatge en l’àmbit sanitari, ha hagut de reaccionar pel que fa projecte VISC , amb què l’anterior Govern va anunciar que es destinarien dades de pacients a recerca mitjançant un concurs obert a empreses, quelcom que els detractors de la iniciativa han assenyalat que obria la porta a l’explotació privada de les dades sanitàries i generava inseguretat sobre la seva protecció.

El Departament de Salut, segons el seu web, ha cedit dades anònimes a nou centres de recerca públics, la qual cosa ha encès les alarmes. La diputada de la CUP Eulàlia Reguant considera que el Govern i Boi Ruiz van ignorar un acord parlamentari i els retreu el fet d’haver engegat el projecte sense suport del Parlament.

Comín nega cap incompliment i argumenta que la moció citada per Reguant només es referia a licitacions. Així mateix, el conseller aposta per seure amb els grups del Parlament per estudiar si, efectivament, s’ha complert o no la moció. La CUP, per la seva part, advoca per la paralització immediata de VISC .

La Marea Blanca i el llegat de Boi Ruiz
D’altra banda, la Marea Blanca ja s’ha concentrat, dimecres passat, pel “dret a decidir” sobre la salut i el sistema sanitari i s’ha trobat amb el conseller Comín i el nou director del CatSalut.

Els defensors de la sanitat pública volen liquidar les mesures adoptades per Boi Ruiz amb el Govern en funcions i “sense control democràtic” i, pel que fa al nou Govern, han mostrat la seva inquietud pel nomenament de David Elvira, antic responsable regional de relacions corporatives i comunicació de la farmacèutica Sanofi, ara al capdavant del CatSalut. Assenyalen que la tasca d’Elvira a Sanofi consistia a fer lobby i que haurà de fer un gir copernicà com a responsable públic.

El Clínic i la gent gran
Els retards en les operacions a la gent gran a l’Hospital Clínic de Barcelona han esdevingut l’últim maldecap de la sanitat catalana. Les demores d’aquest centre, que té inserida la controvertida activitat privada de Barnaclínic a les seves instal·lacions, estan en el punt de mira de Catalunya sí que es Pot, que ha demanat explicacions aquest dijous en seu parlamentària al conseller Comín.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides