Girona demana que la Fundació Princesa de Girona canviï de nom

Una moció de l'Ajuntament retira les condecoracions atorgades fa 39 anys a l'actual rei d'Espanya
ajuntament girona
ajuntament girona

El ple municipal de Girona ha decidit aquest dilluns sotmetre el suport institucional de l’Ajuntament de la ciutat a les activitats de la Fundació Princesa de Girona a un canvi de nom per part d’aquesta entitat.

ERC-MES i la CUP han presentat aquesta moció, amb relació a la qual el PSC i CiU s’han abstingut i Ciutadans i el PP han votat en contra. El text proposa el canvi de nom argumentant que l’activitat de la fundació, vinculada amb els joves, no té “cap relació” amb la Monarquia i “els valors que encarna”. També es proposa que sigui batejada amb el nom de Carles Rahola, escriptor afusellat per les tropes franquistes el 1939.

La moció, així mateix, insta el Govern de l’Estat a retirar el títol de Princesa de Girona, que actualment té la primogènita de Felip de Borbó, Leonor de Borbó, d’11 anys, qui alhora és princesa d’Astúries i presidenta d’honor de les fundacions Princesa de Girona i Princesa de Asturias.

A més, el Consistori gironí, que estrena com a alcalde el successor de Carles Puigdemont, Albert Batalla, ha aprovat mitjançant la mateixa moció que s’anul·li un acord municipal del 1977 amb què es condecorava Felip VI, actual rei d’Espanya, amb la medalla, el bastó i l’espadí de la ciutat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides