L’escàndol d’Acuamed esquitxa FCC i Acciona

La descontaminació de Flix i la dessaladora de Torrevella, sota la lupa en la investigació sobre adjudicacions arreglades
Acciona
Acciona

L’escàndol de suposats suborns a treballadors de la societat estatal Aguas de las Cuencas Mediterráneas, S.A (Acuamed), salpica Acciona, a qui la Generalitat va adjudicar el contracte d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL), i també FCC, investigada a l’Audiència Nacional pel pagament de comissions a Jordi Pujol Ferrusola i escorcollada pel cas Innova.

En el cas d’Acuamed, la Guàrdia Civil ha detingut empleats de FCC -entre ells el president d’FCC Construcción- adjudicatària del projecte de descontaminació de l’embassament de Flix (Ribera d’Ebre), licitat per un import de 165 milions d’euros que s’ha incrementat fins als 190 milions, i n’ha escorcollat la seu de Tarragona. El jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco havia detectat indicis de malversació de diners públics, suborn, prevaricació i frau a l’Administració, entre altres delictes.

Pel que fa a Acciona, es troba en el punt de mira dels investigadors el projecte de la dessalinitzadora de Torrevella (Alacant), enllestit el 2013 i en funcionament des de l’any passat. Fonts citades per El Confidencial asseguren que responsables de la UTE d’Acciona i Romymay, que van aixecar la instal·lació i van obtenir la gestió per un període de 15 anys, van aconseguir certificacions d’obra fraudulentes per part de responsables d’Acuamed per inflar els costos de manteniment.

Els 13 detinguts en aquesta primera fase de la denominada operació Frontino, que escomet adjudicacions arreglades, haurien causat un perjudici a l’Estat xifrat en 20 milions d’euros.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari