Joc de Trons a l’Ajuntament de Girona

Guerra interna per substituir Puigdemont a l'alcaldia
puigdemont
puigdemont

La visita del president Carles Puigdemont a Montilivi, aquest cap de setmana, va donar lloc a una reunió informal per resoldre la incògnita de qui el succeirà com a alcalde de Girona.

Com informa el Diari de Girona, la “cimera” entre Puigdemont i Eduard Berloso, de Demòcrates de Catalunya (l’escissió independentista d’Unió), va aixecar rumors sobre si era aquest regidor el successor.

Però, en l’inici de la setmana decisiva, sonen com a futurs batlles Albert Ballesta -19è a la llista electoral i delegat d’Interior a Girona- i la preferida de Demòcrates de Catalunya, Isabel Muradàs, mentre que Maria Àngels Planas i Joan Alcalà són els “tapats” i també han desfilat els noms de Marta Madrenas i Carles Ribas.

El ple d’investidura, en qualsevol cas, té com a data límit el 22 de gener, per la qual cosa d’espera que la decisió es pregui abans de dimecres.

La CUP veu comèdia
El regidor de la CUP a Girona Lluc Salellas considera que s’ha gestat una “esperpèntica comèdia” des dels despatxos de Convergència i Demòcrates” per substituir Puigdemont, que ha inclòs un “debat intens nocturn a la Plaça del Vi”.

Segons el cupaire, “molt poca gent vol que entri l’11 regidor” que substituirà l’exalcalde i fins a cinc dels nou membres de l’equip de Govern “han fet algun moviment per provar d’endur-se la vara de l’alcaldia aquesta setmana que comencem”. Una xifra molt significativa, argumenta, considerant que tres dels quatre regidors restants no compten en la carrera per l’alcaldia (un independent, una regidora d’Avancem i un representant amb només sis mesos de bagatge municipal).

El Diari de Girona va publicar que l’exalcalde havia plantejat que persones que no havien exercit de regidors en l’actual legislatura, però estaven en els darrers llocs de la llista electoral, lideressin els tres anys vinents de mandat. Seria el cas de Ballesta, proper a Puigdemont però rebutjat per Demòcrates de Catalunya, que vol assegurar l’entrada al Consistori de l’11è a la llista, Vicenç Estanyol, que és del seu partit.

Aquest seria un “gerro d’aigua freda”, com indica Salellas, per aquells regidors que han format part de l’equip de l’últim alcalde, la marxa del qual amoïna la CUP perquè “no tenim clar quin projecte de ciutat portarà a la faixa el seu hereu”.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari