Madí i Rahola van aconsellar Mas que plegués

L'expresident va admetre la influència dels seus col·laboradors en la "solució" de darrera hora
David Madí

En la seva compareixença de dissabte davant els mitjans de comunicació, Artur Mas va explicar que la decisió de fer “un pas al costat” i investir Carles Puigdemont com a president amb el suport de la CUP havia sigut el resultat de “moviments de darrera hora” efectuats per individus i entitats sobiranistes, ell mateix i els seus col·laboradors entre ells.

Aquest dimarts, el periodista Quico Sallés, que s’acaba d’incorporar a La Vanguardia, publica el relat del canvi de parer de Mas, incloent-ne les figures clau.

Una va ser David Madí, exestratega de Convergència que oficialment està fora de la política però que conserva una gran capacitat d’influència des del sector privat (és president del consell assessor d’Endesa a Catalunya, entre altres càrrecs), disposa de línia directa amb l’expresident Mas i té mà en el ‘procés’. Una altra va ser Jordi Sànchez, president de l’ANC, proper al mateix Madí.

La conversa amb Rahola
D’altra banda, l’escriptora Pilar Rahola, biògrafa de Mas, també va contactar amb qui era en aquell moment president en funcions. Segons ha explicat Rahola aquest dilluns a RAC1, va mantenir una conversa telefònica dijous a la nit durant una hora i mitja i “li vaig dir que era el moment de fer una passa al costat”, diu que ho va fer “per estima”, perquè estava patint, segons ella, “un linxament”.

Confessa que va traslladar a Mas que “és el moment de fer aquesta passa” i que “aquesta passa té beneficis pel procés i beneficis pel país”, tanmateix admet que també pensava que, dient-ho, potser s’estava equivocant. Per bé que Rahola troba que “no sóc ningú per donar consells” i menys a “un president de la Generalitat”, també ha explicat que “quan dónes consells a un amic tens sensació d’abisme”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari