Acciona compra la part de BTG Pactual a ATLL

El grup dels Entrecanales calcula que la Generalitat haurà de pagar 296 milions si anul·la la concessió
Acciona
Acciona

Els tribunals van declarar nul el concurs amb què es va privatitzar Aigües Ter-Llobregat (ATLL) mitjançant un contracte adjudicat per 50 anys a Acciona que la Generalitat ha de resoldre. Però el grup menat pels Entrecanales no està disposat a deixar escapar el gran contracte públic català: ha recorregut en cassació al Tribunal Suprem i, a més, acaba de comprar el 39% d’ATLL que posseïa el banc brasiler BTG Pactual.

El passat 25 de novembre, el CEO d’aquesta entitat, André Esteves, va ser empresonat en el marc d’una operació anticorrupció que ha commocionat el sector financer brasiler. Des d’aleshores, BTG Pactual ha decidit vendre’s urgentment tots els actius no estratègics per obtenir liquiditat. Entre ells hi ha la seva participació en l’accionariat d’ATLL, que ha acabat en mans de qui ha estat el seu soci des que obtingueren, el 2012, el contracte xifrat en 1.000 milions d’euros, amb què s’havia de culminar el procés privatitzador més important de la història de la Generalitat.

Acciona, que suma el 39% de BTG Pactual al 51% que ja posseïa, ha fet números sobre el preu de tombar la concessió en un escrit remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Estima que si la gestió d’ATLL torna a mans públiques, com vol la CUP, la Generalitat de Catalunya hauria de pagar-los almenys 295,9 milions d’euros. Esgrimeix en aquest sentit una clàusula que preveu que en cas de resolució contractual abans dels 50 anys estipulats, per qualsevol causa, l’Administració hauria de compensar la concessionària per diverses despeses.

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, havia xifrat el cost de tombar l’adjudicació en 326 milions.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari