L’increïble cas de la comissionada per a la Transparència

Tota l'oposició i ERC demanen el cessament de Núria Bassols, que té el seu marit imputat per formar part de la trama de comissions del 3%
nuria bassols
nuria bassols

L’operació Petrum (cas 3%), que investiga el jutge d’El Vendrell, Josep Bosch, ha comportat la imputació de l’arquitecte Josep Manel Bassols i del seu soci Sergio Lerma, acusats de fer donacions a la fundació CatDem i a la fundació Barcelona Fòrum a canvi de l’adjudicació d’obres públiques de les administracions governades per Convergència Democràtica (CDC) a dues les empreses que controlen, Oproler Obras y Proyectos SL i Enseñat i Roca Construccions. El cas és especialment greu perquè l’esposa de Josep Manel Bassols –que va ser alcalde d’Anglès per CiU entre els anys 1995 i 2003- és la magistrada en excedència Núria Bassols, actual comissionada per a la Transparència del govern de la Generalitat.

La dotació de la Guàrdia Civil que va intentar fer l’escorcoll, ordenat pel jutge, al domicili particular dels Bassols es va topar amb la indignada resistència de la comissionada de la Transparència, que els va acusar d’intentar “joderme la meva carrera política“. Per la seva banda, al domicili de Sergio Lerma a Madrid els agents hi van trobar 200.000 euros en efectiu i unes anotacions a mà on s’hi feia referència a Oriol Pujol com “l’aconseguidor”.

Contractes a dojo
La generositat dels empresaris Sergio Lerma i Josep Manel Bassols amb les fundacions de CDC ha tingut recompensa. Oproler Obras y Proyectos i Enseñat i Roca Construccions –en solitari o amb la fórmula d’UTE- han obtingut, en els últims anys, nombroses adjudicacions de la Generalitat, de la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament de la capital catalana, durant el mandat de Xavier Trias: la construcció d’un ambulatori a Mataró, els treballs de perllongació de la línia de FGC a Sabadell, l’adjudicació de la Comissaria de districte i de trànsit a L’Ametlla de Mar, treballs de reforma de les Drassanes i del Museu Marítim de Barcelona, obres de millora urbana al districte de Sarrià-Sant Gervasi, etc. En total, les adjudicacions aconseguides –segons els càlculs d’EL TRIANGLE- voregen els 20 milions d’euros.

És coherent i admissible que la comissionada per la Transparència de la Generalitat continuï en el càrrec mentre el seu marit està imputat en un sumari de corrupció política i pagament de comissions a gran escala? En qualsevol altre país europeu, aquesta circumstància matrimonial hauria comportat –a més d’un enorme sidral mediàtic- el cessament o la dimissió fulminant del càrrec públic implicat i més quan la seva funció està associada explícitament a la lluita contra la corrupció!

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari