Secrets d’un matrimoni

Ángeles Ribes i Óscar Uceda són una parella en la vida real i en la política: acaparen els principals càrrecs de Ciutadans a Lleida sense que cap militant gosi alçar-los la veu
ciutadans lleida ribes uceda
ciutadans lleida ribes uceda

Secrets d’un matrimoni és una cèlebre pel·lícula d’Ingmar Bergman, un drama suec, però també podria ser una comèdia política lleidatana protagonitzada per Ángeles Ribes i Óscar Uceda: la primera és la cap del grup municipal de Ciutadans a la Paeria, que apuntala el socialista Àngel Ros com a alcalde de la ciutat; mentre el segon és el coordinador de Ciutadans a les comarques de Lleida i cap de llista en les eleccions generals del 20-D.

Ribes i Uceda són un matrimoni que controla el partit d’Albert Rivera a la Terra Ferma i que acapara els principals càrrecs públics. Ribes és regidora a la Paeria i diputada provincial, mentre que Uceda serà, si es confirmen els sondejos electorals, diputat al Congrés després del 20 de desembre. Aquesta parella també ocupa diversos càrrecs en els òrgans de govern de Ciutadans.

Quan s’acusa aquest matrimoni de nepotisme, des de Ciutadans s’esgrimeix que ostenten els càrrecs després de guanyar les primàries internes, però això és tan cert com que han superat aquests processos sense oposició. Uceda ni tan sols ha tingut rival. Ningú s’atreveix a posar en dubte el seu lideratge: Ribes i Uceda són els abanderats de la defensa del castellà a Lleida, amb posicionaments més radicals que el mateix Federico Jiménez Losantos.

Fracàs en els negocis
El matrimoni Ribes-Uceda triomfa en política després de fracassar en els negocis. Des de 2011, Uceda ha tancat dues empreses del sector de les pintures de les quals era administrador (Cencopinturas SL i Pintures i Decoració Terraferma SL), ha sortit del consell d’una altra (Zenkodkor SL) i tan sols manté activa Pyrausta Aplicaciones SL. En aquesta última, Uceda va rellevar la seva esposa, Ángeles Ribes, com a administradora única el 2010.

En els últims anys, han anat de fiasco en fiasco empresarial, amb algun concurs de creditors que ha acabat en liquidació, però, en política, han avançat posicions fins a controlar el partit a Lleida, fins a imposar el castellà a l’alcalde Ros –president del PSC i suposat líder del sector més catalanista– i fins a aconseguir que els sobiranistes, especialment l’ANC i Òmnium, els considerin el seu principal enemic polític.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari