Les empreses del 3% continuen sucant

Els organismes de la Generalitat atorguen més contractes als donants de la Fundació CatDem
madi
madi

Immunes als escàndols de corrupció que sacsegen els fonaments de CDC, diversos departaments de la Generalitat continuen adjudicant contractes a empreses implicades en el cas del 3% o en el cas Pujol, com si res no passés. Fent una ullada a les edicions del DOGC dels últims dies, trobem una munió d’adjudicacions públiques que beneficien empreses que figuren com a donants de la Fundació CatDem, incriminada com a receptora de les comissions que, durant anys, han pagat les empreses de la trama del 3% desmantellada pel jutge d’El Vendrell, Josep Bosch, seguint el fil del cas Torredembarra.

És el cas, per exemple, del contracte atorgat per Infraestructures.cat pel perllongament de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat a la zona de l’Eix Macià a Sabadell, adjudicat per 13,7 milions a una UTE on hi figuren Cobra i Dragados (filials del grup ACS), juntament amb Rogasa. Tant la Fundació ACS com Rogasa figuren en la llista de donants de la Fundació CatDem localitzada en l’escorcoll fet per la Guàrdia Civil a la seu central de CDC. Per aquest mateix projecte, Infraestructures.cat ha adjudicat a TEC-4, que també era donant de la Fundació CatDem, un contracte de 777.082 euros, en companyia d’una altra enginyeria.

Per la seva banda, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), depenent del departament d’Empresa i Ocupació, s’ha convertit en un dels organismes de la Generalitat que més contractes d’externalització genera. Entre les últimes adjudicacions publicades al DOGC hi ha dos contractes a Cobra (filial d’ACS) que pugen a 350.000 euros i un altre a l’empresa Emte, de la família Sumarroca, de 133.159 euros per la connexió telemàtica de 16 seus de la Generalitat. Entre les empreses més afavorides pel CTTI en el projecte d’implementació de la fibra òptica a Catalunya hi trobem Applus Norcontrol, filial del grup que controla la majoria de les estacions d’ITV a Catalunya, amb contractes per 300.000 euros. Com ja hem explicat a EL TRIANGLE, Applus va fitxar l’any 2012 David Madí, exmà dreta d’Artur Mas, com a vicepresident d’Estratègia per tal que defensés els interessos de l’empresa davant les administracions catalanes. Els resultats salten a la vista.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari