Tremola l’aristocràcia d’Abengoa

Malgrat la seva connexió amb l'establishment, la companyia aspira a fer el concurs de creditors més gran de la història d'Espanya
borrell
borrell

Aquest dijous ha transcendit que el conseller delegat d’Abengoa Yield, Javier Garoz, ha abandonat la companyia que sembla abocada al concurs de creditors més gran la història d’Espanya. Es tracta del darrer episodi de les hores més complicades d’Abengoa, marcades pel preconcurs de creditors, la forta la davallada dels seus títols i la suspensió de la cotització per part de la Comissió Nacional del Mercat dels Valors (CNMV).

Asfixiada pel deute, Abengoa no ha pogut revertir la seva situació malgrat gaudir d’una privilegiada col·lecció de contactes amb l’establishment i d’influents consellers.

De l’aristocràcia d’Abengoa forma part l’exministre socialista Josep Borrell com a conseller independent i membre dels comitès d’auditoria, nomenaments i retribucions i estratègia i tecnologia (és president d’aquest últim). A més, la multinacional té en nòmina l’exalt càrrec de la Junta d’Andalusia José Domínguez Abascal, l’exsecretari d’Estat amb el PP Ricardo Martínez-Rico (exsoci del ministre Montoro), l’exdiputat del PP Javier Rupérez, l’exdiputat socialista i exdirector de RTVE Luis Solana i Juan Verde, assessor de Barack Obama.

Del Consell Assessor Internacional d’Abengoa forma part el grande de España Álvaro Fernández-Villaverde. Carlos Borbón-Dos Sicilias, cosí de Joan Carles I de Borbó mort l’octubre, va ser conseller independent fins al març. L’excap de la Casa Reial Alberto Aza fou membre del consell assessor internacional i el seu fill homònim, conseller d’Abengoa Bioenergia.

El 2010, va revelar eldiario.es, l’expresident espanyol José María Aznar va signar un contracte amb Abengoa per fer de pont amb el dictador libi Muamar el Gadafi. L’operació -una adjudicació de dessaladores- no va reeixir, però Aznar es va embutxacar 100.000 euros.

Els Benjumea, sempre ben connectats amb el rei emèrit, han menat la companyia fins fa dos mesos, quan la banca va provocar el punt final de 25 anys de Felipe Benjumea Llorente com a president.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari