El Govern de Colau defensa els contractes escomesos pel PP

Nega la fragmentació de les adjudicacions per dinamitzar els barris que denuncia la regidora Ángeles Esteller
ada colau 1r ple
ada colau 1r ple

Els contractes per la dinamització de la participació en els barris de Barcelona es troben en el punt de mira d’una denúncia de la regidora del PP Ángeles Esteller. No només troba que són innecessaris i considera que és una tasca que podrien assumir els regidors, sinó que assenyala que es fraccionen, un per cada districte, en comptes de fer un sol contracte conjunt, que obligaria, pel seu import, a convocar un concurs.

Mitjançant la fragmentació, publica Economía Digital fent-se ressò de la denúncia d’aquesta regidora, el Govern que encapçala Ada Colau pot atorgar els contractes ‘a dit’ perquè l’import per cada districte és inferior als 18.000 euros, la frontera de la concurrència pública obligatòria.

A més, el repartiment de contractes ha beneficiat empreses relacionades amb persones properes a la cúpula municipal, ha publicat el mateix digital basant-se en la denúncia del PP. Raons Públiques, on segons el PP treballa la parella del regidor de BComú Raimundo Viejo, ha obtingut cinc contractes. Col·lectiu Punt 6, on fins al juny havia treballat la parella del regidor d’Habitatge Josep Maria Montaner, indica el PP, també n’ha aconseguit un.

La resposta del Govern de Colau
L’Ajuntament de Barcelona explica a EL TRIANGLE que els contractes s’emmarquen en la dinamització dels consells de barri dels districtes impulsada per la regidoria de Participació del nou Govern municipal amb l’objectiu de reformular i fer més operatius els espais de participació.

Segons l’Alcaldia, “els districtes que han cregut necessari analitzar i dinamitzar els seus consells de barri han dut a terme contractacions en base a les seves necessitats”. Són els casos de Les Corts, Eixample, Sants-Montjuïc, Ciutat Vella, Horta-Guinardó i Sant Martí. El Govern municipal nega que s’hagin fragmentat contractes i assenyala que “cada territori ha escollit l’empresa que ha considerat més adequada per a les seves necessitats”.

Pel que fa a la contractació de les empreses Raons Públiques i Col·lectiu Punt 6, s’assenyala que “compten amb una àmplia experiència i solvència demostrada en el món de la participació”. En aquest sentit s’indica que ja havien treballat abans per a l’Ajuntament de Barcelona durant el mandat de Xavier Trias, en processos participatius com els de la transformació del Paral·lel, la definició d’usos de cobertura de vies de Sants o el pla d’usos de Gràcia.

Així mateix, des de l’Ajuntament s’apunta que “la regidoria de Participació i Territori compta amb deu tècnics i, per aquest motiu, és necessària la contractació d’empreses que ajudin en aquests processos de dinamització”. “Les tasques no són ni innecessàries ni ridícules. Aquest govern municipal es creu de veritat la Participació i vol destinar esforços i recursos per poder-la fer de manera àmplia i adequada”, es respon des d’Alcaldia al plantejament de la regidora del PP.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari