Esquerra-Dreta? Catalunya-Espanya? Via Veneto!

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, afirma que entre dreta i esquerra, tria l’esquerra, i que entre esquerra i el país, tria el país. A partir d’aquí es poden fer mil-i-una disquisicions i obrir un ampli debat sobre la lògica i el sentit d’aquesta doble elecció.

Alguns dels que defensen que la CUP ha de facilitar la investidura d’Artur Mas com a president de la Generalitat argumenten que no importa que hagi practicat i practiqui una política antisocial en els seus cinc anys de govern sinó que ara toca preocupar-se només de mantenir-lo en el càrrec perquè és una peça imprescindible per assolir la independència desitjada.

“No són temps per debatre si som d’esquerres o de dretes. Allò que importa és separar-se d’Espanya. Un cop separats, ja tornarem a parlar d’urgències col·lapsades als hospitals o de centenars de milers de beques de menjadors que no arriben als nens que passen gana a Catalunya”, vénen a dir.

Els temps, però, van passant. Tres anys llargs han transcorregut ja des de la manifestació de l’Onze de Setembre de 2012, quan Mas va veure la llum de la independència i es va apuntar a aquesta marxa. Tres anys en els quals ni a ell ni als seus no els ha faltat un plat a taula ni una subvenció a la butxaca.

Tres anys que han facilitat la consolidació electoral del bàndol que davant la disjuntiva dreta-esquerra contesta: Espanya!. Els sondejos previs a les eleccions del proper 20 de desembre no descarten que la formació més votada sigui Ciutadans. Podria passar el mateix a les eleccions autonòmiques que caldria celebrar si, finalment, la CUP insisteix a no investir Artur Mas i Junts pel Sí a no presentar un altre candidat de més fàcil digestió per Antonio Baños i els seus.

Als de la CUP no els ho posen fàcil. Com justifiquen davant la seva parròquia que fan president un home, al portaveu del govern del qual fins fa quatre dies, Francesc Homs, l’enxampen dinant a cos de rei al Via Veneto, on el menú costa 150 euros?

Si es treuen la corbata però continuen exhibint-se com a privilegiats socials, rodejats de corruptes sense cap símptoma de penediment, no poden aspirar a que la gent de bé els voti o els segueixi quan davant la disjuntiva Catalunya-Espanya o esquerra-dreta, triïn fer un tiberi en un restaurant per rics.

Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.