Mas enterra Convergència

El president en funcions proposa un partit que aplegui democristians, liberals i socialdemòcrates
Artur Mas defensa la seva candidatura per ser reelegit president de la Generalitat
Artur Mas defensa la seva candidatura per ser reelegit president de la Generalitat

El president en funcions de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha aprofitat la presentació a Barcelona de la candidatura de Democràcia i Llibertat al Congrés dels Diputats per començar a enterrar Convergència Democràtica de Catalunya (CDC): “per crear un país nou es necessitarà un partit nou”.

La nova formació, segons el plantejament que ha donat a conèixer Mas aquest cap de setmana, ha d’aspirar a concentrar les tres corrents que han configurat “el tronc central del catalanisme” els darrers anys, aglutinant democristians, liberals i socialdemòcrates. La “millor llavor”, interpreta, és precisament Democràcia i Llibertat, la llista encapçalada per Francesc Homs amb què CDC concorre a les eleccions del 20 de desembre, acompanyada de Reagrupament i de Demòcrates de Catalunya, l’escissió independentista d’Unió.

Seguint amb la metàfora de l’arbre, Mas planteja que, a partir de Democràcia i Llibertat, “a principis de l’any que ve comenci a florir un arbre a Catalunya en forma de partit polític”.

CDC, el logo del qual fou precisament un arbre en els seus inicis, amb Jordi Pujol al capdavant, té els dies comptats en el marc del ‘procés’ independentista i encerclat per casos de corrupció com el del 3%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides