Junts pel Sí, però separats pel Solsonès

ERC retreu a CiU el fet d'haver deixat el Consell Comarcal "en estat crític"
Títol de la imatge
Títol de la imatge

A Esquerra i Convergència, dos partits Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, els separa l’anàlisi dels darrers anys de gestió de CiU al capdavant del Consell Comarcal del Solsonès.

Fent balanç dels seus primers 100 dies com a presidenta del Consell, Sara Alarcón (ERC) ha alertat aquesta setmana d’un greu problema de tresoreria i d’un desgavell organitzatiu intern, que afecta per exemple l’àrea d’Urbanisme, heretat de la gestió convergent. Segons Alarcón, aquest òrgan comarcal es troba “en estat crític” per culpa de quatre anys de “mala gestió” i “govern irresponsable” encapçalat pel seu predecessor en el càrrec, Joan Solà.

La nova presidenta planteja “dues sortides: o la Generalitat ens paga el deute d’un milió i mig d’euros, o bé haurem d’ampliar l’actual pòlissa de crèdit, que ara és de 750.000 euros”. “Per poder pagar nomines, proveïdors i projectes, ens cal tenir una bona tresoreria i no la tenim”, lamenta Alarcón, que tem no poder pagar els sous del desembre i el gener.

Rèplica convergent
Ben diferent és la diagnosi que es fa córrer des de les files convergents. Marc Barbens, cap comarcal de CDC, ha considerat “correcta i adequada” la gestió dels darrers quatre anys i acusa ERC d’inacció i de cercar excusa en comptes de solucions.

Assenyala que el problema de finançament és comú a tots els Consells Comarcals catalans, que la situació denunciada per ERC és “coneguda de sempre” i que culpar-ne a la gestió convergent és quelcom fora de lloc.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides