Xifren en 580.000 euros dos pagaments de Vilarrubí al Júnior

Dues societats de Jordi Pujol Ferrusola van ingressar diners d'un hòlding del vicepresident del Barça
Carles VIlarrubí a la comissió Pujol
Carles VIlarrubí a la comissió Pujol

Carles Vilarrubí, vicepresident de la banca d’inversions Rotschild a Espanya i del FC Barcelona imputat en el cas de Jordi Pujol Ferrusola, ha evitat aclarir el motiu pel qual va ordenar dos pagaments a empreses del fill gran de l’expresident Jordi Pujol que van totalitzar més de 580.000 euros.

Segons publica El País citant el contingut d’una interlocutòria de l’Audiència Nacional, l’hòlding d’inversions CVC Consejeros, que presideix Vilarrubí, va abonar 330.600 euros a Iniciatives Marketing Inversions i 251.652 euros més a Project Marketing, dues empreses controlades pel Júnior i la seva exesposa, Mercè Gironès. Els pagaments estan vinculats al traspàs de pòlisses d’assegurances d’una corredoria controlada pel mateix Vilarrubí, exposa el mateix diari citant fonts del cas.

Malgrat que Vilarrubí no va detallar-ne la naturalesa, explica El País, ni el jutge José de la Mata ni la Fiscalia li van demanar concrecions sobre el pagament durant la declaració de l’empresari, que ha tingut lloc aquest dilluns.

En la seva compareixença a la Comissió d’Investigació sobre el Frau i l’Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política del Parlament de Catalunya, Vilarrubí va negar l’existència de la factura de 330.600 euros. Quan va declarar l’any passat a l’Audiència Nacional, aleshores en qualitat de testimoni, tampoc va reconèixer que les factures existissin.

L’interrogatori d’aquest dilluns a Vilarrubí, però, s’ha centrat en un altre pagament, l’efectuat per Jordi Pujol Ferrusola a Restaurants de Cerdanya, una societat amb relació a la qual Vilarrubí només admet haver participat com a inversor i com a conseller sense competència executiva, per bé que els investigadors asseguren que va figurar com a vicepresident. Vilarrubí ha declarat que no sap res d’aquest ingrés, assenyalant que el xef Josep Maria Boix i la seva esposa menaven la societat, i que no ha tingut mai comptes a Andorra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides